Най-малко 10 палестинци са убити при израелски удар по училище в

...
Най-малко 10 палестинци са убити при израелски удар по училище в
Коментари Харесай

Хамас“: Израелски удар уби 10 палестинци в училище в Газа

Най-малко 10 палестинци са убити при израелски удар по учебно заведение в град Газа, в което са приютени разселени хора, съобщи „ Хамас “, представен от Ройтерс.

Израелски удар против къща в град Рафах умъртви шест души, оповестиха здравните управляващи в Газа. Най-малко 31 палестинци са убити в линията Газа през днешния ден, твърди здравното министерство на Газа, което не разделя данните за убити мирни поданици и бойци, посочи Ройтерс.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) настояват, че техни войски са унищожили бойци и инфраструктура на „ Хамас “ в Рафах, както и на друга места в анклава.

Най-малко 39 000 палестинци са убити при израелската военна интервенция в Газа. Офанзивата бе подхваната в отговор на нападението на „ Хамас “ на 7 октомври, при което 1200 души бяха убити, а 250 взети за заложници, съгласно израелски оценки, напомня Ройтерс.

При израелски въздушен удар на Западния бряг пък е погубен пълководец на „ Хамас “, както и четирима бойци на „ Ислямски джихад “, оповестиха двете групировки. Израелската войска разгласи, че е умъртвила още четирима бойци при различен удар.

ЦАХАЛ заяви, че първият удар е осъществен против автомобил наоколо до град Тулкарм, в който са се намирали пълководец на „ Хамас “ и четирима бойци на „ Ислямски джихад “.

Вторият удар е осъществен против въоръжени мъже, които са разкрили огън по израелски военнослужещи, заяви ЦАХАЛ.

Докато напрежението в Близкия изток се усилва поради израелската интервенция в Газа, както и убийствата на високопоставени лица на „ Хамас “ и свързаната с Иран ливанска формация „ Хизбула “, Израел разгласи, че ще изпрати делегация в Кайро за договаряния по отношение на допустимо освобождение на израелските заложници.

Убийствата включват водача на „ Хамас “ Исмаил Хания и високопоставения боен пълководец на „ Хизбула “ Фуад Шукр. „ Хизбула “, „ Хамас “ и Иран, в чиято столица бе погубен Хания, дадоха обещание да отмъстят на Израел, който упрекват за убийствата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР